EFT – Relatietherapie in Vianen

mediationenscheiding.nl-EFT Relatietherapie Vianen -foto1

WAT ZIJN RELATIEPROBLEMEN?

In iedere relatie komen wel eens irritaties, ruzies en onenigheid voor. Heel normaal en het hoeft helemaal niet te betekenen dat je relatie slecht is of uitzichtloos. Als de problemen echter aanhouden en je merkt dat er bepaalde patronen zijn te ontdekken in deze problemen, dan spreken we van relatieproblemen.

WAT ZIJN DE SIGNALEN VAN RELATIEPROBLEMEN?

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de oorzaken zijn van relatieproblemen. Soms zijn er ernstige misstanden, maar vaak is er sprake van een langdurige, sluimerende onvrede, waardoor je uit elkaar groeit.

DE SIGNALEN VAN RELATIEPROBLEMEN KUNNEN ZIJN:

 • je grenzen worden verlegd;
 • één van jullie gaat vreemd of staat hiervoor open;
 • jullie begrijpen elkaar niet meer en maken elkaar steeds meer verwijten;
 • je gaat je steeds meer ergeren;
 • je bent niet graag meer thuis;
 • je raakt misschien verslaafd aan drank of gokken;
 • je krijgt last van een depressie of andere psychische problemen;
 • er is sprake van verlies van wederzijdse genegenheid en/of begrip;
 • jullie lijken steeds verder uit elkaar te groeien.

Als je door relatieproblemen blijft tobben, kun je op den duur ook fysieke klachten krijgen zoals hoge bloeddruk, hartkloppingen, lage weerstand, hoofdpijn en geen eetlust of juist overmatig eten.

RELATIETHERAPIE? KOM OP TIJD!

Als je merkt dat je steeds in dezelfde conflicten verzeild raakt, hier moeilijk over kunt praten en er niet goed uitkomt, is het goed om hulp in te roepen van een ervaren relatiepsycholoog.

Relatietherapie is vaak de laatste stap die mensen nemen als er problemen zijn in hun relatie. Met relatietherapie geven ze hun relatie nog één laatste kans, nadat ze zelf al van alles hebben geprobeerd om de relatie te verbeteren. Vaak zit men dan al erg vast in patronen en zijn er veel verwijten over en weer. Het is zeker niet te laat, maar hoe langer je wacht met het aanpakken van de serieuze problemen in je relatie, hoe moeilijker het oplossen ervan wordt.

Tijdens relatietherapie kan ook duidelijk worden dat jullie er alsnog voor kiezen om de relatie te beëindigen. In dat geval kunnen wij jullie met (echtscheidings)mediation helpen om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

EFT-RELATIETHERAPIE DOOR ONZE PSYCHOLOGEN

Bij relatietherapie werken we vooral met de EFT-methode (Emotionally Focused Couple Therapy). We onderzoeken samen waarom het steeds misgaat tussen jullie. Vervolgens hoe je je weer emotioneel verbonden kunt gaan voelen met je partner.

TIJDENS DE EFT-RELATIETHERAPIE DOORLOPEN WE 3 FASES:

1. De eerste fase is de de-escalatiefase. Tijdens deze fase worden de negatieve patronen in kaart gebracht die de relatieproblemen in stand houden en we proberen escalaties te voorkomen.

2. De tweede fase is de verbindingsfase. We werken samen aan het doorbreken van de negatieve patronen en verandering van gedrag. Hierdoor ontstaat er ruimte om opnieuw een emotionele verbinding aan te gaan, die veel veiligheid geeft en de relatie ten goede verandert.

3. De derde fase is de bestendigingsfase. In deze fase worden oplossingen voor oude problemen gevonden, zodat de relatietherapie blijvend effect heeft op de kwaliteit van de relatie. Het lukt steeds beter om niet in oude valkuilen terecht te komen.

WAAROM IS ONZE EMOTIONALLY FOCUSED COUPLE THERAPY ZO SUCCESVOL?

Bij de gewone relatietherapieën gaat het vooral om het opstellen van (communicatie)regels en onderhandelingsvaardigheden. Het beter communiceren met je partner is vaak niet de kern van het probleem, maar een symptoom. Bij EFT staat het herstel van vertrouwen, veiligheid en intimiteit centraal. Ieder mens heeft de behoefte aan een veilige verbinding, zeker met je partner.

EFT is uitgegroeid tot een internationaal bekende therapievorm. Wetenschappelijk onderzoek naar EFT heeft in algemene zin het volgende aangetoond:

 • EFT werkt beter dan andere vormen van relatietherapie;
 • EFT heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partnerrelatie;
 • EFT-relatietherapie is succesvol bij partners uit alle lagen van de bevolking;
 • De resultaten laten zien dat er na EFT-therapie heel weinig terugval is.

Hebben jullie hulp nodig, herken je jullie problemen of heb je vragen over de begeleiding van jullie relatieproblemen? Bel voor een afspraak of stuur een mail naar mediationenscheiding.nl
We helpen jullie graag!

Onze spreekkamer in Vianen

Waar kunnen we je mee helpen?

Je denkt aan scheiden?

Graag denken we met je mee en reiken we oplossingen aan om helder boven tafel te krijgen wat je bezig houdt en wat je mogelijkheden zijn.

Mediation brengt je verder!

Onze kracht is het ‘repareren’ van een relatie. Wij hebben de ervaring dat we in heel veel gevallen alsnog de relatie kunnen redden.

Je gaat scheiden?

Als je gezamenlijk of éénzijdig wilt scheiden, ook dán zijn we er voor je ! Specialist in het oplossen van ‘vechtscheidingen’.

Open chat
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag.