B L O G  –  K O R T

Corona en alimentatie

https://mediationenscheiding.nl/wp-content/uploads/2021/06/mediationenscheiding.nl-corona-en-alimentatie

Geschreven door: Jan

Jan is jurist en psycholoog. Werkzaam als relatietherapeut - mediator - scheidingsspecialist. Gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van vechtscheidingen.

4 juni 2021

Corona en alimentatie

Minder inkomen
Nog steeds bevinden wij ons midden in de Corona-crisis. Een crisis die voor veel mensen gevolgen heeft voor het inkomen en waarschijnlijk dus ook voor de kinderalimentatie en partneralimentatie.

Opeens zit je er middenin. Vergaande maatregelen van het kabinet. Maatregelen die voor jou directe gevolgen hebben voor je inkomen.
Met name als je ondernemer bent. Opdrachten die opeens stoppen. De aanwas van nieuwe opdrachten valt stil. En ga zo maar door. De omzet en daarmee de winst keldert.

Herziening van alimentatie
Nu het inkomen is verminderd noemt men dit een wijziging van omstandigheden. En dat is een grond waarop je de alimentatie kunt (laten) herzien. Belangrijk hierbij is dat de terugval in inkomen je niet direct verwijtbaar is. En hier kunnen we denk ik wel vaststellen dat de Corona-crisis niet jouw schuld is.

Wat kun je doen?
Je kunt bij de rechtbank een herzieningsverzoek laten indienen. In een juridische procedure zal dan bekeken worden of het inkomen hersteld kan worden. Óf als ondernemer na het einde van de crisis, óf als je een baan in loondienst kunt krijgen.

Mijn advies is om altijd een procedure proberen te voorkomen. Ga het gesprek met je ex-partner aan. Leg uit welke gevolgen jij voelt van de Corona-crisis. Kijk of je een tijdelijke wijziging overeen kunt komen met een duidelijk evaluatiemoment. Het is ook zijn/haar belang dat jij als ondernemer overeind blijft!

Komen jullie er samen niet meteen uit? Neem dan gerust contact met mij op. Ik heb mij als echtscheidingsspecialist en mediator gespecialiseerd in het financiële aspect van een scheiding.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie over alimentatie (her)berekeningen of scheiding?
Maak gebruik van ons gratis vragenuurtje. Dan kunnen we je waarschijnlijk al een eind op weg helpen.
Of bel en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Wil je meer lezen over relaties, mediation of scheiden? Schrijf je hier dan in voor onze Nieuwsbrief. Dan blijf je helemaal uptodate.

7 + 1 =

Gratis en vrijblijvende adviesafspraak:

Wil je een vrijblijvende en gratis eerste afspraak maken? Met direct advies, afgestemd op jouw eigen specifieke situatie? Bel of whatsapp dan met 06 2128 0000 voor een afspraak.

Telefonisch of videobellen dagelijks Vragenuurtje:

Gratis elke dag een vragenuurtje over relatieproblemen of echtscheiding.
Klik HIER voor meer informatie.

Meer artikelen in ons Blog

Lees HIER meer artikelen in ons Blog.

De laatste 12 artikelen uit ons blog:

Open chat
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag.