B L O G  –  K O R T

Scheiden is rouwen

https://mediationenscheiding.nl/wp-content/uploads/2021/05/mediationenscheiding.nl-Scheiden-is-rouwen

Geschreven door: Jan

Jan is jurist en psycholoog. Werkzaam als relatietherapeut - mediator - scheidingsspecialist. Gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van vechtscheidingen.

31 mei 2021

Scheiden is rouwen

Of je nu de verlater of de verlatene bent, een scheiding brengt een rouwproces op gang. Alles wat gewoon was, de dagelijkse gang van zaken, het samen zijn, het verdwijnt van het ene op het andere moment. De emoties die een scheiding met zich meebrengt, zijn vergelijkbaar met de gevoelens die er zijn wanneer een dierbare overlijdt.

Bij rouwverwerking worden de volgende fases onderscheiden: ontkenning, boosheid, vechten, depressie, aanvaarding. Bij een scheiding kunnen de partners in verschillende fases zitten. Emoties kunnen door dit verschil in ‘verwerkingsfase’ hoog oplopen. De verlater zit vaak al in een schijnbaar emotieloze ‘afhandelingsfase’ van de relatie terwijl de verlatene zich vaak nu pas goed beseft dat er een einde komt aan een jarenlange relatie.

Hiervoor oog en aandacht hebben is erg belangrijk bij het maken van goede afspraken over de gevolgen van de scheiding. Het is belangrijk begrip te hebben voor elkaars gevoelens. Naast de andere aspecten (juridisch, fiscaal) van een scheiding wordt juist ook hierbij stilgestaan tijdens het scheidingstraject.

Meer weten?

Wil je meer informatie over relatietherapie – mediation – of scheiding ?
Vragen? Neem dan contact met mij op:

Maak gebruik van ons gratis vragenuurtje. Dan kunnen we je waarschijnlijk al een eind op weg helpen. Of bel en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Wil je meer lezen over relaties, mediation of scheiden? Schrijf je hier dan in voor onze Nieuwsbrief. Dan blijf je helemaal uptodate.

4 + 1 =

Gratis en vrijblijvende adviesafspraak:

Wil je een vrijblijvende en gratis eerste afspraak maken? Met direct advies, afgestemd op jouw eigen specifieke situatie? Bel of whatsapp dan met 06 2128 0000 voor een afspraak.

Telefonisch of videobellen dagelijks Vragenuurtje:

Gratis elke dag een vragenuurtje over relatieproblemen of echtscheiding.
Klik HIER voor meer informatie.

Meer artikelen in ons Blog

Lees HIER meer artikelen in ons Blog.

De laatste 12 artikelen uit ons blog:

Open chat
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag.