B L O G  –  K O R T

Bijzondere huwelijkse voorwaarden

mediationenscheiding.nl-bijzondere huwelijkse voorwaarden

Geschreven door: Jan

Jan is jurist en psycholoog. Werkzaam als relatietherapeut - mediator - scheidingsspecialist. Gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van vechtscheidingen.

5 juni 2021

Bijzondere huwelijkse voorwaarden

“Ik wil graag in de huwelijkse voorwaarden opnemen dat hij zijn vrienden op woensdagavond en vrijdagavond mag ontvangen en ik dan niet thuis mag zijn. En ik mag mijn vriendinnen op donderdagavond en zaterdag ontvangen en dan wil ik dat hij van huis is.” zei één van mijn cliënten stellig.

Een beetje krabbend achter mijn oor vroeg ik: “Oké, dus jullie willen een soort omgangsregeling binnen jullie huwelijk?”.

Dat was de bedoeling gaven ze aan. Ze wilden namelijk ondanks hun huwelijk wel hun vrijheid behouden. De twee woonden nog niet samen en waren gespannen om alle veranderingen die zouden gaan plaatsvinden.

Hoewel ik ergens kan begrijpen dat je dit soort afspraken wilt maken, moet je hiervoor niet bij een juridisch geschoold iemand zijn.
In dit geval kwamen zij bij mij als jurist en psycholoog aan het goede adres en kon ik ze meteen hiermee helpen. Want huwelijkse voorwaarden zijn er voornamelijk voor vermogensrechtelijke afspraken zoals het verdelen van geld, alimentatie, pensioen etc..
Omgangsregelingen met vrienden en vriendinnen binnen het huwelijk horen niet in de huwelijkse voorwaarden. Sterker nog, dit is niet rechtsgeldig.

Ik heb ze in twee gesprekken kunnen helpen om eens goed naar hun onderlinge relatie te kijken. Naar een ieders verwachtingen van de relatie en het aanstaande huwelijk. Naar hun onderlinge communicatie. Het opende hun ogen en zijn nu meer verliefd dan ooit.
En: ik heb goede, praktische en toekomstbestendige huwelijkse voorwaarden voor ze kunnen opstellen 😉.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie over relaties en huwelijkse voorwaarden?
Maak gebruik van ons gratis vragenuurtje. Dan kunnen we je waarschijnlijk al een eind op weg helpen.
Of bel en maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Wil je meer lezen over relaties, mediation of scheiden? Schrijf je hier dan in voor onze Nieuwsbrief. Dan blijf je helemaal uptodate.

5 + 15 =

Gratis en vrijblijvende adviesafspraak:

Wil je een vrijblijvende en gratis eerste afspraak maken? Met direct advies, afgestemd op jouw eigen specifieke situatie? Bel of whatsapp dan met 06 2128 0000 voor een afspraak.

Telefonisch of videobellen dagelijks Vragenuurtje:

Gratis elke dag een vragenuurtje over relatieproblemen of echtscheiding.
Klik HIER voor meer informatie.

Meer artikelen in ons Blog

Lees HIER meer artikelen in ons Blog.

De laatste 12 artikelen uit ons blog:

Open chat
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag.