Artikel

Rechter neemt geen beslissing in langslepende zaak tussen exen…
mediationenscheiding.nl-touwtrekkengroen

Geschreven door: Jan

Jan is jurist en psycholoog. Werkzaam als relatietherapeut - mediator - scheidingsspecialist. Gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van vechtscheidingen.

2 november 2020

Bij touwtrekken willen beide partijen winnen.
Bij mediation brengen we beide partijen bij elkaar zonder verliezers.

Rechter in langslepende zaak tussen exen: “Uitspraak lost het conflict toch niet op” en verwijst naar mediation door een ‘ervaren mediator’ met ‘verstand van psychologie’.
Want de rechter kan wel een beslissing nemen maar lost daarmee het conflict niet op.
Dit is nu precies wat de overlegscheiding inhoudt! Onder leiding van een mediator met ervaring in conflictbeheersing waardig uit elkaar gaan zonder verliezers.
Mensen zijn soms onbeheersbaar in een conflict.
Als mediator moet je partijen tot elkaar brengen. Dat is precies waar wij voor zijn opgeleid in theorie en praktijk. Onze dank aan de rechter voor de doorverwijzing.
Heb je relatieproblemen of een conflict? Maak ook een gratis en vrijblijvende afspraak met onze mediator / psycholoog en zie hoe wij je kunnen helpen.

mediationenscheiding.nl-touwtrekken-foto2

Uit het FD van 29-10-2020:

 

Rechter weigert zaak Sanderink inhoudelijk te behandelen

De rechtbank in Den Haag buigt zich nog even niet over de vraag of ondernemer Gerard Sanderink opnieuw dwangsommen moet betalen aan zijn ex-vriendin Brigitte van Egten. De rechter weigerde donderdag beide advocaten hun pleidooi te laten houden en stuurde aan op mediation door een ‘ervaren mediator’ met ‘verstand van psychologie’.

Sanderink, eigenaar van onder meer bouwbedrijf Strukton en IT-bedrijf Centric, en Van Egten zijn al een tijd met elkaar in conflict. De ondernemer beschuldigde zijn ex onder meer van fraude als directeur bij een van zijn bedrijven. Ook vertelde hij verschillende keren dat zij ervoor gezorgd heeft dat de fiscale opsporingsdienst Fiod zijn bouwbedrijf is binnengevallen. In eerdere zaken oordeelde de rechter dat hij vanwege sommige beschuldigingen dwangsommen moest betalen, al lopen hierover wel verschillende hoger beroepen.

Ook loopt er een rechtszaak of aandelen van Sanderink geveild mogen worden als hij blijft weigeren een deel van de dwangsommen te betalen. Vrijdag volgt een uitspraak over dat laatste. Maar tijdens de zitting donderdag bleek dat al wordt nagedacht over een advertentie in het FD, waarin de veiling van aandelen in handen van Sanderink zou worden aangekondigd. De rechter stuurde erop aan deze advertentie van de betrokken deurwaarder nog even uit te stellen. De advertentie zou het conflict geen goed doen.

‘Verbijsterend’

Inhoudelijk zou de zaak gaan om nieuwe beschuldigingen door Sanderink en het gebruiken van e-mails uit Van Egtens mailbox toen ze nog directeur bij een van Sanderinks bedrijven was. Maar die behandeling kwam er niet. De rechter noemde het ‘verbijsterend’ dat mensen die op hoog niveau hebben gefunctioneerd zo met elkaar in conflict kunnen raken.

Ze laat weten de zaak ook ongepast te vinden, verwijzend naar de overbelaste rechtspraak. Bovendien denkt ze dat een uitspraak het conflict toch niet oplost. Sanderink en zijn ex vechten in Nederland voor zover bekend maar liefst elf zaken met elkaar uit. En onlangs bleek er ook nog een zaak in Duitsland te zijn geweest.

De rechter stuurde aan het conflict even helemaal te bevriezen en beide kampen na te laten denken over mediation. Beide advocaten beloofden maandag te laten weten of dat gaat lukken.

Wil je meer over mediation of scheiden lezen? Schrijf je hier dan in voor onze Nieuwsbrief. Dan blijf je helemaal uptodate.

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief.

De laatste 12 artikelen:
Het onterfde kind

Het onterfde kind

B L O GHet onterfde kindHet onterfde kindIn steeds meer testamenten is sprake van onterving van een kind. Bijvoorbeeld...

Bijzondere huwelijkse voorwaarden

Bijzondere huwelijkse voorwaarden

B L O G  -  K O R TBijzondere huwelijkse voorwaardenBijzondere huwelijkse voorwaarden“Ik wil graag in de huwelijkse...

Corona en alimentatie

Corona en alimentatie

B L O G  -  K O R TCorona en alimentatieCorona en alimentatieMinder inkomenNog steeds bevinden wij ons midden in de...

Scheiden is rouwen

Scheiden is rouwen

B L O G  -  K O R TScheiden is rouwenScheiden is rouwenOf je nu de verlater of de verlatene bent, een scheiding brengt...

0 reacties

Open chat
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag.