Je denkt aan scheiden…

Scheiden of blijven?

Test met 36 vragen wat je het beste kunt doen.

Je hebt huwelijksproblemen en overweegt uit elkaar te gaan. Vaak is het een enorm dilemma: scheiden of blijven. Aan beide opties kleven voor- en nadelen. Vrijwel altijd emotionele, maar vaak ook financiële en praktische consequenties, vooral als er kinderen bij betrokken zijn.

Een ideale oplossing of beslissing bestaat niet. Daarom is het belangrijk te bepalen welke voor- en nadelen het zwaarst wegen. Misschien valt het je niet gemakkelijk om je situatie zo rationeel te bekijken; er spelen zoveel emoties mee. Maar juist dan is het belangrijk goed doordachte afwegingen te maken: er hangt veel van je beslissing af.

Wees ook eerlijk over wat je vindt en voelt en bespreek wat je graag zou willen. Op basis daarvan kun je dan besluiten tot scheiden of blijven.

In de test leer je:

N

Wat de belangrijkste vragen zijn die je kan stellen om te bepalen of je beter kunt scheiden of bij je partner moet blijven.

N

Wat vergeving kan doen in je relatie – maar ook wat de grenzen zijn waar je mee te maken hebt.

N

Wat je kan leren van een dikke, kalende man van veertig met een BMW onder zich die aan het shoppen is voor een nieuw huis, puur omdat hij ongelukkig is over zijn leven.

N

Of het tijd wordt om mediationenscheiding.nl in te schakelen en hoe je met onze hulp jou en je partner op het juiste pad kunt brengen – of dit nu blijven of scheiden is.

En nog veel meer…

mediationenscheiding.nl-relatietherapie-of-mediation-foto5

Mediation of relatietherapie; welke keuze past het beste bij jouw eigen situatie?

Welke keuze je ook maakt;
mediationenscheiding.nl heeft beide expertises voor je in huis.

Het doel van relatietherapie is het herstellen van een relatie. Relatietherapie heeft zodoende geen nut, indien je relatie reeds verbroken is. Wij kunnen jou of jullie samen begeleiden bij relatieproblemen, zoals problemen in de communicatie of het uit elkaar gegroeid zijn van partijen.

Met mediation wordt vaak ná de verbreking van een relatie begonnen. Als gevolg daarvan krijgen ex-partners vaak te maken met dingen die onderling afgewikkeld moeten worden. Zoals  gemeenschappelijke goederen die verdeeld moeten worden, fiscale aspecten van een (echt)scheiding die geregeld moeten worden, afspraken over kinderen die gemaakt moeten worden etc.

Mediation of relatietherapie: welke keuze maak jij?

Vraagstukken over blijven of scheiden duidelijk uitgelegd. Bel voor een verhelderend gratis en vrijblijvend gesprek.

Open chat
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag.