Mediation…

mediationenscheiding.nl-relatietherapie-of-mediation-foto5

Mediation of relatietherapie; welke keuze past het beste bij jouw eigen situatie?

Welke keuze je ook maakt;
mediationenscheiding.nl heeft beide expertises voor je in huis.

Het doel van relatietherapie is het herstellen van een relatie. Relatietherapie heeft zodoende geen nut, indien je relatie reeds verbroken is. Wij kunnen jou of jullie samen begeleiden bij relatieproblemen, zoals problemen in de communicatie of het uit elkaar gegroeid zijn van partijen.

Met mediation wordt vaak ná de verbreking van een relatie begonnen. Als gevolg daarvan krijgen ex-partners vaak te maken met dingen die onderling afgewikkeld moeten worden. Zoals  gemeenschappelijke goederen die verdeeld moeten worden, fiscale aspecten van een (echt)scheiding die geregeld moeten worden, afspraken over kinderen die gemaakt moeten worden etc.

Mediation of relatietherapie: welke keuze maak jij?

Mediation is dé manier om relatieproblemen aan te pakken.

De maatschappij wordt steeds juridischer waardoor de neiging ontstaat bij problemen naar het wetboek te grijpen. Maar vergeet niet dat 95% van de conflicten zijn oorsprong vindt in de relatie en de communicatie. Een rechter hakt wel een knoop door (meestal naar ontevredenheid van beide partijen) maar lost zelden een conflict op. Dat kan alleen in onderling gesprek. Via mediation / bemiddeling. MediationEnScheiding.nl staat voor conflictbemiddeling vanuit een menselijke / praktische / financiële / fiscale en  juridische basis van kennis, kunde en ervaring.

Mediation is een manier waarop (sluimerende) conflicten kunnen worden opgelost. Mediation is een vorm van bemiddeling waarbij de mediator optreedt als onafhankelijke en neutrale gespreksleider. De mediator probeert door vraagstelling boven tafel te krijgen wat het werkelijke probleem tussen partijen is en wat hun belangen zijn. Het gaat er niet alleen om wát je wilt maar vooral waarom je iets wilt. Tegelijkertijd bevordert de mediator de communicatie tussen partijen. Door op deze manier te bemiddelen komen partijen gezamenlijk tot een oplossing.
De mediator hakt geen knopen door. Mediation is vrijwillig en vertrouwelijk.

Onbevooroordeeld en onpartijdig een gesprek leiden vraagt invoelingsvermogen en jarenlange praktische ervaring en kennis en kunde. Hoewel conflicten meestal ontstaan door slechte communicatie zitten er ook vaak juridische, financiële en praktische aspecten aan. Dan is het belangrijk een mediator als MediationEnScheiding.nl te hebben die al die gespecialiseerde kennis en kunde voor je in huis heeft.

Vaak zijn er drie tot vijf gesprekken nodig om tot een oplossing te komen. Soms kan het sneller. Bel MediationEnScheiding.nl via 030 205 6666 of 06 2128 0000 voor gratis advies of voor een gratis en vrijblijvende afspraak om te zien wat wij voor jullie kunnen doen.

Onze Kracht

Wij hebben de ervaring dat we in heel veel gevallen alsnog de relatie kunnen redden! Door middel van onze mediation en coaching lukt het ons om relatieproblemen te ‘ontleden’, oorzaken op te sporen en daar aan te werken en te repareren. Ons streven en onze passie is het repareren van een ‘defecte’ relatie zodat er nieuw en duurzaam geluk mogelijk is!
Dat lukt ons bij meer dan 80% van onze gemotiveerde cliënten!

De kracht van onze mediation is om jullie te laten inzien dat het van grote waarde is om er samen uit te komen (zodat zelfs vaak van een voorgenomen echtscheiding wordt afgezien en een nieuwe start wordt gemaakt). Met als uitgangspunt een zo optimaal mogelijke en doelgerichte communicatie. Wij helpen je hierbij.

Als je relatieproblemen of een scheiding zorgvuldig en duurzaam wilt regelen voor alle betrokkenen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Alle specialistische kennis onder één dak. Betrokken, snel, (ervarings)deskundig en lage tarieven. Ook kun je bij ons terecht voor subsidie / toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand.

Heb je een vraag? Wil je advies over je eigen specifieke situatie?
Of een vrijblijvende en gratis eerste afspraak maken?
Bel of mail ons; wij helpen je graag en zijn er voor je.

Wat als mediation niet lukt?

Als Mediation om welke reden dan ook, niet (meer) mogelijk is, dan bekijken we samen met jullie beiden de alternatieven voor een definitieve scheiding. Bijvoorbeeld een “scheiding van tafel en bed”. In veel gevallen zijn er praktische alternatieven te bedenken waar partijen zich beter bij voelen dan bij een definitieve scheiding en houdt men toch alle opties open.

Wat als een scheidingsalternatief niet mogelijk of wenselijk is?

Als geen van de alternatieven voor een scheiding mogelijk of wenselijk is, dan zorgen wij samen met jou of jullie voor een zo soepel mogelijke definitieve scheiding. Wij dragen zorg voor alle formaliteiten en onderlinge afspraken zoals een Ouderschapsplan en een Scheidingsplan zodat de scheiding zo pijnloos mogelijk is en al binnen zes weken afgehandeld kan zijn. Wij ontzorgen!

En mocht er sprake zijn van een zogenaamde vechtscheiding; dan kennen wij alle tips en trucs; binnen en buiten de rechtbank. Op dat gebied hebben wij sinds 1996 echt al het (on)denkbare meegemaakt. Daarom helpen wij je graag om een vechtscheiding te voorkomen en toch een -voor alle partijen- aanvaardbare scheidingsregeling overeen te kunnen komen.

Scheiden; voorkomen is beter dan opgeven! Wij helpen je daarbij. Maar als je toch gaat scheiden, ook dán zijn we er voor je.

Wij ontzorgen je en zijn er ook online voor je. Elke dag. Altijd.

Profiteer van alle specialistische kennis onder één dak. Betrokken, snel en tegen lage kosten.

Uit elkaar op een goede manier!

Open chat
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag.