B L O G

Huurtoeslag en zorgtoeslag terugvragen. Doe het nu!

mediationenscheiding.nl-Huurtoeslag en zorgtoeslag terugvragen met terugwerkende kracht over vorig jaar
Geschreven door: Jan
Jan is jurist en psycholoog. Werkzaam als relatietherapeut - mediator - scheidingsspecialist. Gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van vechtscheidingen.
30 juli 2022

Huurtoeslag en zorgtoeslag over 2021 terugvragen kan tot 1 september 2022

Wist je dat je huurtoeslag en zorgtoeslag maar ook andere Toeslagen met terugwerkende kracht over 2021 kunt terugvragen? Haast je echter wel; je kunt het tot 1 september 2022 terugvragen bij de Belastingdienst/Toeslagen.

Heb ik recht op huurtoeslag en zorgtoeslag?

Ongeveer 1 op de 10 huishoudens heeft recht op huurtoeslag en zorgtoeslag, maar vergeten dit aan te vragen. Hartstikke zonde, want zo laten ze geld liggen. Goed om te weten dat je je huurtoeslag en zorgtoeslag over 2021 met terugwerkende kracht kunt aanvragen. Dit kan tot 1 september 2022.
Hier ontdek je direct of je recht hebt op toeslagen en hoe je ze kunt aanvragen.

Heb ik recht op huurtoeslag?

Niet iedereen krijgt huurtoeslag. Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om recht te hebben op huurtoeslag.
Benieuwd of je recht hebt op huurtoeslag over 2021? Maak hier een proefberekening. Zo zie je direct of je huurtoeslag krijgt en hoeveel. Of vraag direct alsnog huurtoeslag over 2021 aan.

Heb ik recht op zorgtoeslag?

Hoeveel zorgtoeslag je krijgt is afhankelijk van je inkomen en je leeftijd. Benieuwd of je recht hebt op zorgtoeslag over 2021 en hoeveel? Maak een proefberekening.
Of vraag direct zorgtoeslag over 2021 aan.

Heb ik recht op kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag?

Wist je dat je naast huurtoeslag en zorgtoeslag ook recht kan hebben op kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag. Ook deze toeslagen kan je met terugwerkende kracht over 2021 aanvragen. Lees alles over deze toeslagen of vraag ze direct met terugwerkende kracht aan.

mediationenscheiding.nl-logo van Nibud

Meer inzicht in je geld, uitgaven en inkomen?

Wil je meer grip op je geld en inkomen?
Kijk dan eens verder op de Nibud website voor meer informatie hierover.
Je vindt er nuttige informatie over Uitgaven, Rondkomen, Pensioen, Wonen en meer.

rfiationenscheiding.nl-logo Nibud Startpunt Geldzaken

Ook van het Nibud: het Geldplan Scheiden

Op de website van het Nibud kun je ook veel informatie vinden over scheiden en de (financiële) gevolgen daarvan.

Het Geldplan Scheiden geeft inzicht in je geldzaken nu en de veranderingen daarin na scheiding. Zo voorkom je geldproblemen.

Uit elkaar gaan is een risicofactor voor geldproblemen. Het Geldplan Scheiden helpt je om dat te voorkomen door je inkomsten en uitgaven in de nieuwe situatie goed op een rij te zetten.

Het Geldplan Scheiden geeft je overzicht van de veranderingen waar je mee te maken hebt of krijgt. Ook zie je hoe je inkomsten kunt vergroten en op uitgaven kunt besparen.

Het Geldplan Scheiden is een online rekentool en is gratis en eenvoudig in te vullen. Waar nodig staat een toelichting. In het Geldplan Scheiden beantwoord je – anoniem – een aantal vragen over je persoonlijke situatie. Op basis daarvan zie je wat je huidige inkomsten en uitgaven zijn, en hoe dit na de scheiding wordt. Je krijgt een actieplan met concrete stappen, die makkelijk uit te voeren zijn.

Vragen?
Neem gerust contact met ons op!

Wil je meer weten over huurtoeslag en zorgtoeslag, relaties, mediation, scheiden en kinderen?
Heb je vragen of wil je een vrijblijvende afspraak maken? Bel of whatsapp onze jurist/psycholoog Jan Goetheer dan rechtstreeks via 06 2128 0000 of 030 205 6666 of neem contact met ons op via ons contactformulier.

Gratis en vrijblijvende adviesafspraak:

Wil je een vrijblijvende en gratis eerste afspraak maken? Met direct advies, afgestemd op jouw eigen specifieke situatie? Bel of whatsapp dan met 06 2128 0000 of 030 205 6666 voor een afspraak.

Telefonisch of videobellen dagelijks Vragenuurtje:

Gratis elke dag een vragenuurtje over relatieproblemen of echtscheiding.
Klik HIER voor meer informatie.

Meer artikelen in de categorie Belastingen:

Lees HIER meer artikelen in de categorie Belastingen.

Wil je meer lezen over relaties, mediation of scheiden? Schrijf je hier dan in voor onze Nieuwsbrief. Dan blijf je helemaal uptodate.

10 + 11 =

De laatste 12 artikelen uit ons blog:

Open chat
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag.