Artikel

Roels sofa sessies
mediationenscheiding.nl - 012 - Roels sofa sessies podcast

Geschreven door: Carolien

Carolien is jurist, mediator en scheidingsbemiddelaar. Een specialist in de begeleiding van kinderen.

2 februari 2020

Dit is een podcast over scheiden die ik graag met je wil delen: “Roels sofa sessies”. Als jij nu in een scheiding zit, of net bent gescheiden, is er een grote kans dat je écht iets aan deze podcast zult hebben.

Roel van Velzen en zijn jeugdliefde Marloes, die samen twee zoons hebben, beëindigen na een relatie van twintig jaar hun huwelijk. In deze LINDA.podcast onderzoekt hij hoe je jezelf opnieuw kunt uitvinden na een geluksdip. Op zijn gloednieuwe bank praat hij heel open met bevriende collega’s en ‘lotgenoten’ over zware dagen, gênante momenten waar ze inmiddels om kunnen lachen, én vraagt hij of ze nog tips voor hem hebben. Natuurlijk wordt er ook muziek gemaakt. Roel ontvangt Richard Kemper, Claudia de Breij, Alain Clark, Evi Hanssen en Domien Verschuuren.

Roels sofa sessies:
Roel van Velzen praat met bevriende muzikanten en “lotgenoten” over zijn scheiding.

‘Wie is Roel?’ hoor ik je denken. Roel is Roel van Velzen, je weet wel, de zanger en muzikant. Vader van twee kinderen en, inmiddels, ex-echtgenoot. Begin 2019 veranderde zijn leven drastisch, toen hij en zijn jeugdliefde Marloes besloten om na een relatie van 20 jaar en flink wat relatietherapie te gaan scheiden. En hoewel er bij Roel en Marloes absoluut geen sprake was van een vechtscheiding, integendeel zelfs, ging ook deze scheiding gepaard met veel pijn, verdriet en verwarring.

En nu, bijna een jaar later, zit Roel nog steeds met flink veel verdriet en vragen. Want hoe werkt dat als alleenstaande ouder in een co-ouderschap? Hoe verhoud je je tot je ex? En wanneer ben je klaar voor een nieuwe liefde?

Leren van ervaringsdeskundigen middels de podcasts over scheiden

Zoals je weet ben ik er een groot voorstander van als ervaringsdeskundigen hun ervaringen over hun scheiding met anderen delen. Veel scheidingen voltrekken zich namelijk langs min of meer dezelfde lijnen. Het kan dan erg helpen om te horen dat het normaal is om met bepaalde gevoelens te worstelen. Tips te krijgen. En te horen dat ook deze fase weer overgaat.

Daarom ben ik zo blij met Roel! Want omdat Roel de eerste is in zijn omgeving die ging scheiden, en hij dus niet bij die omgeving terechtkon, besloot Roel een aantal bekende én gescheiden muzikanten en collega’s om hulp en advies te vragen. En om die gesprekken, in samenwerking met Linda, op te nemen op een podcast.

In deze serie mooie en goudeerlijke gesprekken over scheiden gaat Roel op zoek naar de antwoorden op zijn vragen, onderzoekt hij hoe hij zichzelf weer opnieuw kan uitvinden en wordt er in elke aflevering natuurlijk ook een prachtig toepasselijk liedje gezongen. De serie bestaat uit 5 afleveringen van ieder ongeveer een half uur:

Podcast 1: Richard Kemper

In de eerste aflevering, ‘De relatiecrisis’, spreekt Roel met cabaretier en zanger Richard Kemper. Hoewel Richard na 20 jaar nog steeds samen is met zijn vrouw, zijn ook zij door een relatiecrisis gegaan en hebben ze zelfs een jaar apart gewoond. De mannen spreken dan ook over relatietherapie, de kinderen (hoe vertel je het ze?) en over de vraag of je voor de kinderen bij elkaar zou moeten blijven. Of het op zijn minst nog een keer extra zou moeten proberen. Ook spreken ze over hoe je voorkomt dat je bij een volgende liefde in dezelfde valkuilen stapt.

 

Podcast 2: Evi Hanssen

In de tweede aflevering, ‘Is er nog hoop?’, gaat Roel te rade bij presentatrice Evi Hanssen. Dit vond ik de mooiste aflevering. Roel en Evi spreken over hun scheiding en de kinderen, maar vooral ook over onthechten: hoe ga je om met je ex? En hoeveel? Wat doe je nog met elkaar? En voor elkaar? Kortom: hoe ontwikkelt de relatie met je ex zich na de scheiding? Tot slot vertelt Evi hoe het haar na een aantal jaar weer is gelukt om zich onvoorwaardelijk aan een nieuwe liefde te hechten.

Podcast 3: Claudia de Breij

In de derde aflevering, ‘Als je scheiding maar goed zit’, gaat Roel op de koffie bij Claudia de Breij. Claudia, gescheiden en inmiddels weer opnieuw getrouwd, vertelt Roel alles over het belang van een goede ex en een goed nahuwelijk. Maar ze delen ook hun schuldgevoelens naar en het gemis van hun kinderen.

Podcast 4: Alain Clark

In aflevering vier, ‘De zoektocht’, spreekt Roel met collegamuzikant Alain Clark. Ze spreken over hoe het is om jezelf weg te cijferen in een relatie, kwetsbaarheid en de ontwikkeling van je persoonlijkheid als je ouder wordt. Maar ook over het belang van communicatie als je onregelmatige werktijden hebt, de praktijk van het co-ouderschap en alleen zijn.

Podcast 5: Domien Verschuuren

In de vijfde aflevering, ‘Daten en door’, spreekt Roel met radio-dj Domien Verschuuren. Ze hebben het over loyaliteit, uit elkaar groeien en groeiende irritaties. En hoe (snel) vertel je de buitenwereld dat je uit elkaar gaat? Zeker als je kinderen hebt en/of je bekend bent? Wat gebeurt er op school? En in de gezamenlijke vriendengroep? Ook praten ze heel openhartig over hoe moeilijk het is om alleen zijn, vooral in de weekends. En dus ook over Tinder, daten en nieuwe liefdes.

Hopelijk heb ik je enthousiast gemaakt voor deze podcast. Zo ja, ga dan vooral snel luisteren! En (rode draad uit de gesprekken): blijf praten over je scheiding.

Wil je meer over mediation of scheiden lezen? En als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen en nieuws? Schrijf je hier dan in voor onze Nieuwsbrief. Dan blijf je helemaal uptodate.

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief.

De laatste 12 artikelen:
Het onterfde kind

Het onterfde kind

B L O GHet onterfde kindHet onterfde kindIn steeds meer testamenten is sprake van onterving van een kind. Bijvoorbeeld...

Bijzondere huwelijkse voorwaarden

Bijzondere huwelijkse voorwaarden

B L O G  -  K O R TBijzondere huwelijkse voorwaardenBijzondere huwelijkse voorwaarden“Ik wil graag in de huwelijkse...

Corona en alimentatie

Corona en alimentatie

B L O G  -  K O R TCorona en alimentatieCorona en alimentatieMinder inkomenNog steeds bevinden wij ons midden in de...

Scheiden is rouwen

Scheiden is rouwen

B L O G  -  K O R TScheiden is rouwenScheiden is rouwenOf je nu de verlater of de verlatene bent, een scheiding brengt...

0 reacties

Open chat
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag.