BLOG: 

Om vooruit te komen is soms volledige stilstand nodig

mediationenscheiding.nl - om vooruit te komen is soms volledige stilstand nodig - foto1

Geschreven door: Jessica

Jurist, mediator en Scheidingsbemiddelaar. Specialist in begeleiding van samengestelde gezinnen.

31 december 2020

Om VOORUIT te komen is soms
volledige STILSTAND nodig om
verborgen emoties te ontdekken, te erkennen, te doorvoelen én te uiten
zodat onze levensenergie weer gaat stromen
en je weer in BEWEGING kan komen.

Hoe krijg ik mijn Levenslust terug?

Soms dwingt het leven ons volledige stilstand. We dienen dan iets aan te gaan wat we eerder genegeerd hebben. Je wordt geconfronteerd met iets waar je eerder over gestruikeld bent. Het zijn zware tijden. Je bent de weg kwijt in het leven of je ziel vraagt om een nieuwe verbinding met jezelf. Je merkt dat bij tegenslag na tegenslag jou energiestroom verstoord raakt en je energie steeds vaker weglekt. Hoe kom je vooruit als je vastzit? Hoe kun je jouw energie een ‘duurzame’ boost geven?

mediationenscheiding.nl - om vooruit te komen is soms volledige stilstand nodig - foto2

Het roer om, neem tijd voor zelfonderzoek

Wanneer we het vertrouwen verliezen in onszelf en/of in alles om ons heen, dan worden we in deze eenzame stilte gedwongen om te luisteren en gehoor te geven aan het verlangen wat diep van binnen zit; het verlangen van een nieuwe manier van Zijn. Een diep moment van reflectie en zelfonderzoek is nodig om te ontdekken welke emotionele pijn, onvervulde behoeften of blokkades in jouw energie en je leven meer aandacht mogen krijgen. Wellicht heb je deze al ontdekt, gevoeld maar nog niet erkent en/of geuit. Het is een emotionele storm met de nodige chaos waarin de sleutel ligt in het toelaten van wat zich aandient, waarin je leert mild te zijn voor jezelf, rust pakt en jezelf uitdaagt:
– Laat verdriet los voor een nieuw stukje zijn
– Blijf oefenen in het loslaten en
– Verander de manier waarop je naar dingen kijkt

mediationenscheiding.nl - om vooruit te komen is soms volledige stilstand nodig - foto3

Inzicht in jouw energiebeheer

Onze energie sijpelt weg als we niet dicht bij onszelf blijven. Onze aandacht en energie blijkt dan vaak meer naar buiten gericht te zijn. Als je voelt dat ergens jouw energie weglekt plan dan eerst me-time in. Zoek de rust op om weer in contact te komen met jezelf en breng in kaart wat voor jou de grootste energievreters zijn en welke activiteiten jou energie kunnen geven, weinig inspanning kosten en toegankelijk zijn.

Leren omgaan met verandering

Als wij nadenken over verandering, dan zien we daar vaak tegenop (misschien merk je dit nu al tijdens het lezen van dit artikel). We willen nog weleens de verandering te groot maken. Door elke keer een klein stapje te doen, kun je ver komen. Kies iets wat je fijn lijkt. Schrijf je gedachten en gevoelens eens op of begin met een simpele ademhalingsoefening om jezelf te aarden. Jouw adem is namelijk je anker; je kunt er op elk moment van de dag naar toe; het is de toegang tot jouw levensenergie. Of doe eens gek en schrijf je meteen in voor een yoga-, meditatie-, Mindfulness- of NLP-les.

mediationenscheiding.nl - om vooruit te komen is soms volledige stilstand nodig - foto4

Je voelt de wind van Verandering die door je heen waait. Vergeet niet dat verandering tijd kost. Ieder moment heeft zijn uitdagingen en zegeningen. Wanneer je levensenergie weer gaat stromen, gaat alles weer wat gemakkelijker en krijg je weer wat meer plezier terug.

Vragen?

Wil je meer weten over (relatie)therapie, mediation of scheiding? Of maak een afspraak met Jan, onze scheidingsspecialist en psycholoog, voor een gratis en vrijblijvend (persoonlijk of online) kennismakingsgesprek door het invullen van ons contactformulier. We helpen je graag!

Wil je meer over relatietherapie, mediation of scheiden lezen?
Schrijf je hieronder in voor onze Nieuwsbrief.  Dan blijf je helemaal uptodate.

Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief.

De laatste 12 artikelen:

0 reacties

Open chat
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag.