B L O G

Door EFT relatiecoaching een betere relatie in korte tijd

mediationenscheiding.nl-eft relatiecoaching voor een betere relatie in korte tijd-01
Geschreven door: Jan
Jan is jurist en psycholoog. Werkzaam als relatietherapeut - mediator - scheidingsspecialist. Gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van vechtscheidingen.
9 juni 2022

Door EFT gebaseerde relatiecoaching een betere relatie in korte tijd

Op het moment gaan 40% van de stellen uit elkaar. Dat is vreselijk jammer, want het is echt mogelijk om de relatie te verbeteren. In de meeste gevallen komen de relatieproblemen voort uit slechte communicatie en ingeslepen patronen. Je denkt de ander te kennen en vult in wat de ander volgens jou denkt of voelt. Je hebt telkens dezelfde irritaties en hebt geen idee hoe dat ooit zou kunnen veranderen. Of je hebt het gevoel dat de ander niet echt naar je luistert of je niet begrijpt. Hierdoor kun je het gevoel krijgen dat jullie steeds verder van elkaar verwijderd raken en de verbinding aan het verliezen zijn. Dat kan een grote impact hebben op jullie relatie. Voel jij je echt gehoord, veilig en dus gelukkig in je relatie?

Wil je jullie relatie in een korte tijd verbeteren? Door onze EFT gebaseerde relatiecoaching leren jullie samen in korte tijd hoe je de verbinding kunt herstellen door beter met elkaar te communiceren. Er wordt gewerkt aan de hand van diverse modellen die concrete handvatten geven om direct toe te passen. Je leert in deze veilige setting hoe de verschillende communicatie-methodes werken waardoor je er thuis direct mee aan de slag kan!

Lees hieronder over:
– Daar gaan we weer… alsmaar dezelfde soort ruzies
Mis je het gevoel van verbinding met elkaar?
Snel inzicht en resultaat
– Hoe werkt EFT relatiecoaching?
– Waarom onze EFT relatiecoaching zo goed werkt
– Wij zijn gemaakt om te verbinden
– Je gaat een nieuwe verbinding met elkaar aan
– Werkwijze van onze EFT relatiecoaching
– Onze EFT relatiecoach
– Ervaringen van cliënten
– Hoe lang duurt de voor jullie op maat gemaakte EFT relatiecoaching?
– Wat zijn de kosten van de EFT relatiecoaching?
– Hoe kunnen we een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?
– Vragen?

mediationenscheiding.nl - EFT relatiecoaching - in 6 weken resultaat en al na 1 week verbetering !

Daar gaan we weer… alsmaar dezelfde soort ruzies

Een liefdevolle relatie is een wens die niet altijd vanzelf in vervulling gaat… Je begon zo verliefd, en nu sta je soms als kemphanen tegenover elkaar. Wat is er gebeurd? Hoe kom je steeds in diezelfde negatieve patronen terecht?

Liefde is emotie: het geeft warmte als het goed gaat en ijzige kou als het niet goed gaat. Je bent emotioneel met elkaar verbonden en je reageert op elkaars signalen. Als de stress oploopt ben je minder goed in staat om elkaar te zien en te begrijpen. Dan reageer je kortaf en boos, terwijl onderliggende verlangens en behoeften niet worden geuit. Je raakt verstrikt in een patroon van aanklagen en terugtrekken. Je raakt de draad kwijt, weet niet meer wat er in de ander omgaat en waarop je moet reageren. Je raakt de veilige verbinding kwijt. Dan is het paniek, de relatie staat op het spel. En wat dan?

Wij denken vaak dat we onze partner door en door kennen. Daardoor verliezen we soms de benodigde interesse of nieuwsgierigheid naar de ander. Wat beweegt hem of haar? Wat vindt de ander belangrijk? Waar heeft hij/zij behoefte aan? En waarom? Wat triggert je partner als hij/zij boos wordt?

De antwoorden vertellen veel over de dieperliggende beweegredenen. Hoe beter je het systeem van de ander én van jezelf leert kennen, hoe makkelijker je kan zien wat er mis gaat als er tussen jullie ruzie of wrevel ontstaat. En hoe meer je zult begrijpen waarom de ander zo reageert. En met die waardevolle informatie krijg je meer begrip voor de ander. Een belangrijke stap in het herstellen van de onderlinge verbinding en het versterken van de liefde!

mediationenscheiding.nl-eft relatiecoaching voor een betere relatie in korte tijd-02

Mis je het gevoel van verbinding met elkaar?

Heb je het gevoel dat je je partner een beetje ‘aan het verliezen’ bent? Leven jullie langs elkaar heen? Kun je de ander niet goed meer bereiken of mis je diepgang en het gevoel van verbinding met elkaar?

Dan is er onderhoud aan jullie relatie nodig! Vreemd eigenlijk, dat we onze auto wel jaarlijks naar de garage brengen voor (preventief) onderhoud en dat we dat met onze relatie (het belangrijkste in je leven!) niet doen. Onze EFT relatiecoaching zorgt ervoor dat jullie zelf leren hoe je beter met elkaar kunt praten, waardoor je elkaar beter leert begrijpen en de verbinding kunt herstellen wanneer je die (even) kwijtraakt.

Snel inzicht en resultaat

Veel mensen denken bij relatietherapie aan moeilijke, eindeloze en zweverige gesprekken waarbij je maar nauwelijks resultaat bereikt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te gaan.

Onze praktisch ingerichte EFT relatiecoaching is een effectieve methode om je relatie te verbeteren waarbij je snel inzicht krijgt in wat er mis gaat, zodat je direct aan de slag kunt om het samen te verbeteren. Onze vorm van relatiecoaching is gebaseerd op een combinatie van de beste ervaringen en leermethodes van drie succesvolle vormen van relatietherapie met de nadruk op de EFT relatietherapie (Emotionally Focused Therapy).

Hoe werkt EFT relatiecoaching?

In onze EFT relatiecoaching verhelderen we de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie.
Dr. Sue Johnson noemt dat wel de ‘dans’ waardoor je wordt meegesleept. Dit negatieve patroon is het probleem geworden in je relatie. We beginnen met het ontrafelen van dit patroon en van ieders aandeel in die ‘dans’. We kijken naar de logica in jullie stappen en zoeken naar de uitweg: de ‘dans’ is de gezamenlijke vijand, en niet je partner.
Als je dat kunt zien, dan ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar. Je ziet beter wat je zelf doet; waarmee je je partner ongewild pijn doet, en je partner begint dat ook van zichzelf te zien. De sfeer tussen jullie verandert en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding. Het fundament van de relatie wordt verstevigd en je durft elkaar meer te vertrouwen en emotioneel toe te laten.
In de EFT relatiecoaching sessies oefen je om naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt. In plaats van op elkaars tenen te staan en uit de pas te lopen, zijn jullie straks in staat om echte verbinding te voelen.

Waarom onze EFT relatiecoaching zo goed werkt

Onze op EFT gebaseerde relatiecoaching wordt gegeven door onze ervaren relatiepsycholoog; praktisch ingesteld en gespecialiseerd in de ACT (Acceptance and Commitment Therapy), IBCT relatietherapie (Integrative Behavioral Couple Therapy) en EFT-methode (Emotionally Focused Couple Therapy). Voor onze EFT relatiecoaching gebruiken we de beste ingrediënten van deze drie methoden, met de nadruk op EFT.

EFT (Emotionally Focused Therapy) is een zeer succesvolle methode die is ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Zij heeft die inzichten bijeen gebracht in EFT (Emotionally Focused Therapy) die mede is gebaseerd op de hechtingstheorie van dr. John Bowlby. Zeventig procent van de stellen zegt er veel baat bij te hebben gehad.

De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn. Ieder mens functioneert beter in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In de veilige aanwezigheid van een partner of een geliefde kunnen we meer aan!

In een relatie lopen de (negatieve) emoties vaak hoog op. Dat is lastig, maar ook begrijpelijk want de ander is zo belangrijk dat je die niet kwijt wilt raken. In EFT relatiecoaching gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Onder de boosheid zit vaak veel pijn. Pas als je kunt zeggen wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. De ander kan troost geven, steun of geruststelling, maar dat kan pas als je niet alleen maar boos bent, maar juist je kwetsbare gevoelens durft te tonen.

Wij zijn gemaakt om te verbinden

Er is niets zo belangrijk dan om onszelf bemind, geliefd en gewaardeerd te voelen.
Onze EFT relatiecoaching gaat over het begrijpen van de liefde. Veel mensen denken dat liefde een mysterie is, maar liefde is eigenlijk heel logisch. Liefde gaat over emoties en over het begrijpen van die emoties en behoeften. Het gaat over het scheppen van een positieve en liefdevolle band. Als dat lukt zijn we succesvoller, gezonder en hebben we een sterker zelfbeeld. Dat is dus winst op veel terreinen!

v a n

n a a r

Je gaat een nieuwe verbinding met elkaar aan

Want onze meest basale behoefte is een veilige haven, een veilige basis. Het verlangen daarnaar, zit ingebakken in ons brein. En de kwaliteit van de band die wij voelen met anderen, bepaalt hoe wij onszelf zien en hoe we met anderen en met stress omgaan in ons leven.

Als je deze veilige verbondenheid mist, ben je op je hoede voor gevaar, zo is ons brein nou eenmaal geprogrammeerd. Niet verbonden zijn, resulteert dus in een oer paniek, het activeert het ‘gevaarcentrum’. Je sluit je af of trekt je terug, beiden uit bescherming. Als dit gebeurt, zal de ander daar direct op reageren. Hé, waar ben je, ik mis je, kom terug! En die reactie kan voelen als een aanval, wat het gebrek aan verbinding versterkt. Zo raken we soms gevangen in een cirkel van protest en afstand.
In onze EFT relatiecoaching doorbreken we deze cirkel en gaan jullie een nieuwe verbinding met elkaar aan, vaak diepgaander dan ooit tevoren.

Werkwijze van onze EFT relatiecoaching

In onze bijeenkomsten leren jullie alles wat nodig is, en krijgen jullie inzicht om jullie communicatie, en dus jullie relatie, te verbeteren.

Mede aan de hand van verschillende modellen die eerst uitgebreid zullen worden toegelicht, gaan jullie zelf (ook thuis) oefenen om het geleerde direct toe te passen.
Jullie zullen merken dat je, door te zien en/of te ervaren wat er gebeurt in een gesprek, snel zult begrijpen wat er nodig is om jullie communicatie te verbeteren.
Naast een handboek en de modellen, die jullie in duidelijke info-graphics mee naar huis krijgen, wordt de relatietraining ondersteund door video’s en illustraties die jullie thuis kunnen bekijken en bespreken. Ook zijn er opgaven die jullie meekrijgen om thuis te oefenen en is er whatsapp ondersteuning.

Onze EFT relatiecoach

De EFT relatiecoaching wordt gegeven door Jan Goetheer, een jurist en praktisch ingestelde psycholoog met ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van relaties.

Steeds vaker kreeg Jan in zijn werk als scheidingsspecialist en psycholoog terug van cliënten dat ‘als ze eerder inzicht hadden gekregen in wat er mis ging, de scheiding misschien wel voorkomen had kunnen worden’.
Zodoende heeft Jan deze vorm van EFT relatiecoaching opgezet met als doel snel inzicht te kunnen geven in de relatie-patronen en de vorm van ruzies maken en hoe je samen in een korte tijd de onderlinge communicatie en dus ook de onderlinge relatie, kunt verbeteren.

EFT relatiecoaching is een bewezen effectieve vorm van relatietherapie, die uitgaat van emoties en het communiceren daarover. Als geen ander weet Jan dat onder emoties, zoals boosheid of verwijten, vaak pijn en verdriet verstopt zit.
Pas als je weet waar die pijn of dat verdriet over gaat, wat de oorzaak is, en je dat kunt zeggen tegen je geliefde, kan de ander iets voor je betekenen. Niet de gevolgen aanpakken maar de oorzaak! EFT relatiecoaching is een reis door je eigen binnenwereld waarbij je ook mag meekijken in de binnenwereld van je partner. Als je je kwetsbare gevoelens durft te tonen kan er een diepe verbinding ontstaan met je geliefde!

Ervaringen van cliënten

” Ik voelde me vaak niet gehoord en onbegrepen. Na wat onderzoek bleek mijn partner precies datzelfde te voelen… We hebben geleerd hoe we echt naar elkaar kunnen luisteren. Ik had me al een soort van neergelegd bij dat het nooit beter zou worden (en vond dat goed genoeg) maar ben zo ontzettend blij dat we er werk van hebben gemaakt. Het is al zoveel beter nu en we zijn nog maar net op weg dus het wordt nog beter, dat weet ik zeker! ”

“ Het is een ontdekkingsreis naar je eigen emoties. Ik kan nu dingen uitspreken die eng en moeilijk zijn, zonder dat we daardoor ruzie krijgen. ”

“ We draaiden vaak om de hete brei heen in plaats van daar naartoe te gaan waar het echt zit. Nu hebben we geleerd hoe we dat kunnen doen en praten we over waar het echt over gaat in plaats van alsmaar in cirkels te blijven draaien. ”

“ Het was een cadeau voor onszelf. We hebben zoveel geleerd. We hebben echt geleerd om beter met elkaar te praten, wat een verschil met hoe het daarvoor ging. ”

“ Door relatiecoaching heb ik weer vertrouwen gekregen in mijn relatie en onze toekomst samen. ”

Hoe lang duurt de voor jullie op maat gemaakte EFT relatiecoaching?

Het begint met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (kan ook via een videobelgesprek) waarna jullie kunnen beslissen of jullie de EFT relatiecoaching willen gaan volgen.
Op basis van dit gesprek (en de daaropvolgende bijeenkomsten) wordt de EFT relatiecoaching op maat voor jullie gemaakt.
Daarna zijn er meestal 6 wekelijkse bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur in Vianen (ook heel goed mogelijk via video-bijeenkomsten). Indien nodig of gewenst plannen we meer bijeenkomsten. Daarnaast krijgen jullie ook oefeningen en opdrachten mee voor thuis.

Wat zijn de kosten van de EFT relatiecoaching?

Deze investering in jullie relatie is € 850 in totaal, inclusief BTW en trainingsmateriaal.
Uitgaande van 6 bijeenkomsten. Inclusief voorbereiding, contactmomenten via e-mail – whatsapp – telefoon, follow-up, nazorg. Prijs van extra bijeenkomsten: € 150. Prijswijzigingen voorbehouden.

Hoe kunnen we een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakings gesprek?

Bel Jan Goetheer via 06 2128 0000 en maak een afspraak (op korte termijn mogelijk).

Vragen?

Hebben jullie nu al vragen? Bel Jan Goetheer dan direct via 06 2128 0000. Hij zal jullie vragen graag beantwoorden en meer informatie geven over EFT relatiecoaching.

Neem gerust contact met ons op!

Wil je meer weten over relaties, mediation, scheiden en kinderen?
Of heb je vragen? Bel of whatsapp ons dan via 06 2128 0000 of 030 205 6666 of neem contact met ons op via ons contactformulier.

Gratis en vrijblijvende adviesafspraak:

Wil je een vrijblijvende en gratis eerste afspraak maken? Met direct advies, afgestemd op jouw eigen specifieke situatie? Bel of whatsapp dan met 06 2128 0000 of 030 205 6666 voor een afspraak.

Telefonisch of videobellen dagelijks Vragenuurtje:

Gratis elke dag een vragenuurtje over relatieproblemen of echtscheiding.
Klik HIER voor meer informatie.

Meer artikelen in de categorie Communicatie:

Lees HIER meer artikelen in de categorie Communicatie.

Wil je meer lezen over relaties, mediation of scheiden? Schrijf je hier dan in voor onze Nieuwsbrief. Dan blijf je helemaal uptodate.

1 + 11 =

De laatste 12 artikelen uit ons blog:

Open chat
Kan ik je helpen?
Hallo, kan ik je helpen?
Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Ik help je graag.